A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tudatzavarra hivatkozva akar perújítást a kegyetlen gyilkos

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség az előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt életfogytig tartó fegyházbüntetését töltő tiszaroffi férfi perújítási indítványának elutasítására tett indítványt.

A férfit 2010-ben a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróság és a Debreceni Ítélőtábla jogerősen életfogytig tartó fegyházra ítélte, a feltételes szabadságra bocsátásának legkorábbi időpontját 50 évben határozta meg.

Az ítéleti tényállás szerint a férfi 2008. decemberében elhatározta, hogy az általa korábbról ismert idős, egyedülálló és mozgásában korlátozott tiszaroffi asszonyt pénzszerzés céljából felkeresi, és ha a sértett nem ad neki pénzt vagy őt felismeri, akkor megöli. Tervének megfelelően egy sapkát húzott az arcára és felkereste az idős asszonyt a lakhelyén. Tőle pénzt követelt, majd amikor a célját nem érte el, a sértettet testszerte bántalmazta, majd elővett két kést, amellyel a sértettet mellkasán és gyomortájékon összeszúrta, melynek következtében az egyik kés pengéje eltörött. A sértett a bántalmazás következtében a helyszínen életét vesztette. A férfi a lakásból mindösszesen 12.964,-Ft értékkel távozott. A beszerzett elmeorvos szakértői vélemény szerint a férfi nem kóros elmeállapotú, korlátozás nélkül képes volt a tette következményeinek a felismerésében és a felismerésnek megfelelő magtartás tanúsításában.

A férfi a jogerős ítéletek ellen perújítási indítványt terjesztett elő azt állítva, hogy tudatzavarban követte el a bűncselekményt, ezért kóros elmeállapota miatt nem büntethető.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a perújítási indítványt nem tartotta alaposnak, mivel a korábban eljárt bíróságok széleskörű bizonyítást vettek fel a férfi elmeállapotára nézve és a perújítási indítvány sem hivatkozott olyan új bizonyítékra, amely a szakvélemény megállapításait cáfolná. A perújítási indítványról a Szegedi Ítélőtábla fog dönteni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések