A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kókuszos csírkemellcsíkok avokádós mártogatóssal: gyors és egészséges főétel

Ez a bundás hús nem unalmas! A ropogós, enyhén fűszeres, kókuszos csirkecsíkok könnyű, hétvégi ebédnek is tökéletesek.

Izgalmas lesz a hétvégi rántott hús, ha a szokásos zsemlemorzsát kókuszra cseréled. Az étel egyszerre édes és fűszeres, az élvezeti értékét pedig a házi avokádószósz is növeli. Olajban és tepsiben is megsütheted. Ennek a húsnak akkor is érdemes esélyt adni, ha nem túlságosan rajongsz a kókuszért.

Hozzávalók:

- 60 dkg csirkemell
- 15 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg liszt
- 2 db tojás
- só
- bors
- olaj a sütéshez

A mártogatóshoz
- 1 db avokádó
- 1 teáskanál citrom vagy lime
- 1 evőkanál tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, majd törölgesd le róla papírtörlővel a nedvességet, és vágd csíkokra. Szórd meg ízlés szerint sóval és borssal. A lisztet, a tojást és a kókuszreszeléket is rakd külön edénybe, majd mindegyikben forgasd meg a húst.

Az olajat hevítsd fel, rakd bele a csirkemelleket, és süsd mindkét oldalukat aranybarnára. Szedd ki papírtörlőre, és csepegtesd le róluk az olajat.

A mártogatóshoz az avokádót vágd ketté, távolítsd el a magját, és kanalazd ki a húsát. Rakd egy aprítógépbe, add hozzá a citrom levét, a tejfölt, a sót, a borsot, a fokhagymát, és dolgozd egyneművé, krémessé. A hús mellé kínáld az avokádós mártogatóst.  

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések