Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Itt az eperszezon! Most egy egyszerű muffinba kevertük a gyümölcsöt

Az elkészítése pofonegyszerű, a végeredmény viszont egyszerűen mennyei!

Hozzávalók 18 darabhoz

20 dkg eper
2 ek. porcukor
3 tojássárgája
4 ek. cukor
15 dkg natúr krémsajt
1 citrom reszelt héja
1 ek. vaníliaízű pudingpor
1 ek. liszt
0,5 rúd vanília pépje
porcukor a szóráshoz

Elkészítés

1. Az epret alaposan leöblítjük, kicsumázzuk, majd kis kockákra vágjuk. A sütőt 180 °C-ra melegítjük elő.

1. A tojássárgát a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a citromhéjat, a krémsajtot, a pudingport, a vaníliapépet és végül a lisztet. A tojásfehérjét cukorral habosra keverjük, a két masszát nagy fakanállal óvatosan összekeverjük. Muffin sütőfprmálban vagy papírformába töltjük. Papírforma esetén mindig dupla vagy tripla papírral dolgozzunk.

2. Az epret beletömködjük a masszába. A sütőben 20-25 percig sütjük, majd rácson hagyjuk kihűlni, és megszórjuk a porcukorral.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések