Az elkészítése pofonegyszerű, a végeredmény viszont egyszerűen mennyei!
2 ek. porcukor
3 tojássárgája
4 ek. cukor
15 dkg natúr krémsajt
1 citrom reszelt héja
1 ek. vaníliaízű pudingpor
1 ek. liszt
0,5 rúd vanília pépje
porcukor a szóráshoz
1. A tojássárgát a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a citromhéjat, a krémsajtot, a pudingport, a vaníliapépet és végül a lisztet. A tojásfehérjét cukorral habosra keverjük, a két masszát nagy fakanállal óvatosan összekeverjük. Muffin sütőfprmálban vagy papírformába töltjük. Papírforma esetén mindig dupla vagy tripla papírral dolgozzunk.
2. Az epret beletömködjük a masszába. A sütőben 20-25 percig sütjük, majd rácson hagyjuk kihűlni, és megszórjuk a porcukorral.
Hozzávalók 18 darabhoz
20 dkg eper2 ek. porcukor
3 tojássárgája
4 ek. cukor
15 dkg natúr krémsajt
1 citrom reszelt héja
1 ek. vaníliaízű pudingpor
1 ek. liszt
0,5 rúd vanília pépje
porcukor a szóráshoz
Elkészítés
1. Az epret alaposan leöblítjük, kicsumázzuk, majd kis kockákra vágjuk. A sütőt 180 °C-ra melegítjük elő.1. A tojássárgát a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a citromhéjat, a krémsajtot, a pudingport, a vaníliapépet és végül a lisztet. A tojásfehérjét cukorral habosra keverjük, a két masszát nagy fakanállal óvatosan összekeverjük. Muffin sütőfprmálban vagy papírformába töltjük. Papírforma esetén mindig dupla vagy tripla papírral dolgozzunk.
2. Az epret beletömködjük a masszába. A sütőben 20-25 percig sütjük, majd rácson hagyjuk kihűlni, és megszórjuk a porcukorral.
0 Megjegyzések