A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fűszeres zellerszárkrémleves: tejszínnel finom selymes lesz

A harsogóan ropogós, lédús zellerszárból isteni, üde krémlevest főzhetsz. Sokkal lágyabb, mint a zellergumóból készült változat.

A szár- vagy halványított zeller a fogyókúrázók nagy kedvence, hisz szinte nincs is benne kalória. Változatosan és ízletesen elkészítheted, krémlevesnek is kitűnő. Szupermarketekben egész évben hozzájuthatsz. Mivel krumpli is kerül bele, az sűríti, így nem kell lisztet sem használnod.

Hozzávalók:

- 0.5 csomag szárzeller
- 2 db krumpli
- 2.5 dl tejszín
- 0.5 db póréhagyma
- 3 szál petrezselyem
- 1 db leveskocka
- 3 evőkanál olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- szerecsendió

Elkészítés:

A szárzeller végeit távolítsd el, alaposan mosd meg, majd vágd két centis darabokra. A póréhagymát aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Rakd hozzá a  zúzott fokhagymát, azzal is süsd egy kicsit. Tedd hozzá a kockákra vágott krumplit és a zellerdarabokat. Öntsd fel másfél liter vízzel, ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, és morzsold bele a leveskockát.

Főzd puhára 15-20 perc alatt, majd pépesítsd botmixerrel. Csorgasd hozzá a tejszínt, és forrald össze pár perc alatt. Petrezselyemmel megszórva kínáld.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések