A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Bedrogozva, részegen vezetett, de nem ő, hanem kiskorú utasa halt bele a balesetbe

Halált okozó ittas járművezetés bűntette miatt emelt vádat a Kecskeméti Járási Ügyészség egy kiskőrösi férfi ellen, aki 2018. június 20-án este Akasztón ittasan balesetet okozott az autójával, ami miatt az egyik kiskorú utasa másnap a kórházban meghalt.

A férfi mielőtt a volán mögé ült volna, amfetamint szedett be, majd alkoholt ivott rá. A megengedett 50 km/h-t túllépve 67-70 km/h sebességgel hajtott, nem vette figyelembe se az időjárási viszonyokat, se az út vonalvezetését. A büntetett előéletű vádlott egyébként már többször lett  elítélve ittas vezetésért és érvényes vezetői engedélye sem volt.

A tudatmódosító szerek hatása alatt álló férfi egy bal kanyar során az autóval letért a jobb oldali útpadkára, ahol az útárok falának ütközött, majd a gépjármű felborult, a tetőlemeze is a talajba csapódott, végül visszafordulva az útpadkán a kerekein állt meg.

A balesetben egy nő és egy kiskorú gyermek könnyebb sérüléseket szenvedett, a vádlott súlyosan megsérült, többek között csigolyatörést is szenvedett. Az autó bal hátsó gyermekülésén utazó, be nem kötött gyermek viszont olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kórházi kezelése ellenére másnap meghalt. Ha a sértett biztonsági öve be lett volna csatolva, a tragédia elkerülhető lett volna.

A szabadlábon védekező vádlottat a járási ügyészség halált okozó ittas járművezetés bűntettével vádolja és végrehajtandó börtön kiszabását indítványozta vele szemben azzal, hogy a közügyek gyakorlásától és a közúti járművezetéstől is el kell tiltani. A vádlott bűnösségéről a Kiskőrösi Járásbíróság fog dönteni.

(Elemi.hu)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések