A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Villámgyors túrós pogácsa kelesztés nélkül: 3 napig friss és puha marad

A túrós pogácsát gyerekjáték elkészíteni, csak összeállítod a tésztát, és már sütheted is.

A túrós pogácsa tökéletes hétköznapokra, hisz szempillantás alatt elkészül, de nagyobb ünnepekre is számolhatsz vele. Nem kell bele sem sütőpor, sem élesztő, tojás is csak a kenéshez. Akkor tudod elhibázni, ha túlsütöd. Bátran elkészítheted előre, hisz napokig puha, tökéletes állagú marad. Érdemes egyből duplázni az adagot, mert gyorsan fogy.

Hozzávalók:

* 25 dkg liszt
* 25 dkg vaj
* 25 dkg túró
* 2 teáskanál só
* 1 db tojás a kenéshez

Elkészítés:

A túrót villával nyomkodd meg egy kicsit, majd rakd hozzá a puha vajat, a lisztet, a sót. Jól dolgozd össze, majd tedd át lisztezett felületre, és nyújtsd ki a tésztát egy-másfél centi vastagra. Szaggasd ki kisebb méretű kiszúróval, és rendezd a pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra. Kend meg a felvert tojással, ha szeretnéd, megszórhatod sajttal vagy szezámmaggal is.

Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd aranybarnára 15 perc alatt. Valószínű, ezt a mennyiséget két részletben tudod kisütni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések