Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Tejszínes, epres bögrés palacsinta: a tészta pillekönnyű, a töltelék mennyei

Ha szereted a palacsintát, a tejszínt és az epret, akkor készítsd el a három kedvencet együtt!

Ez a palacsinta egyik legjobb szezonális változata: sok-sok eperrel és tejszínhabbal készül. Ráadásul nem kell kísérletezni, a tésztát egyszerűen összedobod, ha ezt a bögrés változatot választod. Az állaga akkor tökéletes, ha nem túl sűrű, de nem is híg. Ha teszel bele kevés olajat, biztosan nem fog leragadni. 

Hozzávalók:

A PALACSINTÁHOZ
2 bögre liszt
1.5 bögre tej
1 bögre szénsavas ásványvíz
1 evőkanál cukor
2 evőkanál olaj
1 csipet só

A TÖLTELÉKHEZ
30 dkg eper
2 dl habtejszín
1 csomag habfixáló
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

Szitáld egy tálba a lisztet, add hozzá a sót, a cukrot, keverd össze, és csinálj egy mélyedést a közepébe. Üsd bele a tojást, öntsd hozzá a tej felét, és kezdd összedolgozni a masszát. Részletekben add hozzá a maradék tejet, a szénsavas vizet, és dolgozd simára a masszát. Pihentesd legalább 15-20 percig a tésztát. 

Egy serpenyőben hevíts fel kevés olajat, és kanalazz bele egy merőkanál masszát. Körkörös mozdulatokkal oszlasd szét, majd közepes lángon süsd aranybarnára az egyik oldalát. Óvatosan fordítsd meg, és süsd meg a másik felét is. 

A habtejszínt verd kemény habbá a fixálóval és a vaníliás cukorral. Az epret tisztítsd meg, és vágd fel kisebb szeletekre. A palacsintákra kanalazz tejszínt, rakj rá gyümölcsöt, és tetszés szerint hajtsd össze. Ha maradt még tejszín, a tetejére is rakhatsz habot, és díszítsd gyümölccsel. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések