A spenótos, fetás csiga vagy tekercs egy egyszerű sós péksütemény, amit most már friss zöldből is elkészíthetsz.
Végre itt a friss, vitaminban gazdag spenót szezonja, így készíts belőle minél több finomságot! A feta sajttal tökéletes harmóniában vannak egymással, étvágygerjesztő tekercseket készíthetsz velük. Uzsonnára és főételnek is tökéletesek a roppanós sütik.
15 dkg feta
1 csomag leveles tészta
5 dkg vaj
2 gerezd fokhagyma
1 db tojás a kenéshez
só
bors
szerecsendió
Ha szükséges, a leveles tésztát engedd fel szobahőmérsékleten, és nyújtsd ki fél centi vastagra. Kanalazz rá spenótos masszát, morzsold rá a fetát, és tekerd fel. Vágd fel három-négy centiméter vastag szeletekre, kend meg felvert tojással, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 20-25 perc alatt.
Végre itt a friss, vitaminban gazdag spenót szezonja, így készíts belőle minél több finomságot! A feta sajttal tökéletes harmóniában vannak egymással, étvágygerjesztő tekercseket készíthetsz velük. Uzsonnára és főételnek is tökéletesek a roppanós sütik.
Hozzávalók:
20 dkg spenót15 dkg feta
1 csomag leveles tészta
5 dkg vaj
2 gerezd fokhagyma
1 db tojás a kenéshez
só
bors
szerecsendió
Elkészítés:
A vajat olvaszd fel, és keverd hozzá a zúzott fokhagymát, majd pirítsd meg. Add hozzá a megtisztított, leturmixolt vagy pépesített spenótot, a sót, a borsot és a szerecsendiót, majd párold puhára.Ha szükséges, a leveles tésztát engedd fel szobahőmérsékleten, és nyújtsd ki fél centi vastagra. Kanalazz rá spenótos masszát, morzsold rá a fetát, és tekerd fel. Vágd fel három-négy centiméter vastag szeletekre, kend meg felvert tojással, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 20-25 perc alatt.
0 Megjegyzések