Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Spenótos, fetás tekercs: bolti leveles tésztából villámgyorsan elkészül

A spenótos, fetás csiga vagy tekercs egy egyszerű sós péksütemény, amit most már friss zöldből is elkészíthetsz.

Végre itt a friss, vitaminban gazdag spenót szezonja, így készíts belőle minél több finomságot! A feta sajttal tökéletes harmóniában vannak egymással, étvágygerjesztő tekercseket készíthetsz velük. Uzsonnára és főételnek is tökéletesek a roppanós sütik.

Hozzávalók:

20 dkg spenót
15 dkg feta
1 csomag leveles tészta
5 dkg vaj
2 gerezd fokhagyma
1 db tojás a kenéshez

bors
szerecsendió

Elkészítés:

A vajat olvaszd fel, és keverd hozzá a zúzott fokhagymát, majd pirítsd meg. Add hozzá a megtisztított, leturmixolt vagy pépesített spenótot, a sót, a borsot és a szerecsendiót, majd párold puhára.

Ha szükséges, a leveles tésztát engedd fel szobahőmérsékleten, és nyújtsd ki fél centi vastagra. Kanalazz rá spenótos masszát, morzsold rá a fetát, és tekerd fel. Vágd fel három-négy centiméter vastag szeletekre, kend meg felvert tojással, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 20-25 perc alatt. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések