Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Sonkatekercs klasszikus tormás krémmel: az utolsó pillanatban is elkészítheted

Ez a tormás krém egyszerű és isteni.

A sonkatekercs nem válik unalmassá, ha nem mindig ugyanazzal a töltelékkel kínálod. Húsvétkor a tormás változat biztos befutó, főleg, ha friss, házi tormát használsz hozzá. A besamel selymesebb lesz, ha a tej egy részét tejszínre cseréled. 

Hozzávalók:

18 dkg vaj
15 dkg ecetes reszelt torma
10 szelet sonka
4 evőkanál liszt
2 dl főzőtejszín
2 dl tej
bors
szerecsendió

Elkészítés:

Olvassz fel nyolc deka vajat egy lábasban, szórd bele a lisztet, és kevergesd addig, amíg elkezd színesedni. A tűzről félrehúzva öntsd hozzá a hideg tejet és a tejszínt, majd keverd csomómentesre. Tedd vissza a tűzre, és főzd addig, amíg besűrűsödik. Közben ízesítsd sóval, borssal és szerecsendióval, majd hagyd kihűlni.

A maradék vajat habosítsd, keverd hozzá a kihűlt besamelt és a reszelt tormát, majd alaposan dolgozd össze. Töltsd át habzsákba, majd a sonkaszeletekre nyomj a tormakrémből, és göngyöld fel. A tekercsek végeit díszítheted tormakrémmel és zöldségekkel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések