Ha túl sok sonkát főztél, és már unod önmagában, használd fel tésztába.
Vége az ünnepnek, nehogy kidobd a maradékokat! Hasznosíts inkább újra mindent! A sonkával kiadós és ízletes rakott tésztát készíthetsz, ráadásul gyorsan összeállíthatod. Hogy ne legyen száraz, rakj a rétegek közé tejfölt. Tovább fokozhatod az élvezetet, ha a tetejét megszórod sajttal.
Hozzávalók 4 személyre:
* 50 dkg tészta
* 30 dkg sonka
* 15 dkg sajt
* 3 dl tejföl
* 0.5 csokor petrezselyem
* só
* bors
* olaj
Elkészítés:
A tésztát rakd lobogó vízbe, dobj hozzá sót, majd mérsékeld a lángot! Főzd a csomagoláson található ideig, majd szűrd le. Csak arra kell figyelned, hogy ne ázzon el a tészta. Amikor fogkemény, szűrd le, majd csepegtesd le.
A maradék sonkát kockázd fel, és kevés olajon pirítsd meg. Egy tűzálló tálat vagy tepsit kenj ki kevés zsiradékkal, és egyengesd bele a tésztát, majd szórd rá a sonkát. Kend rá a tejfölt, forgasd össze, majd sózd, borsozd ízlés szerint. Szórd meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd össze körülbelül 20 perc alatt. Petrezselyemmel meghintve kínáld.
0 Megjegyzések