Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Fűszeres házi tojáskrém: ha még mindig maradt főtt tojás

Tedd változatossá az ünnepi szendvicsedet! Még biztosan akad néhány főtt tojás, amikből percek alatt elkészül a fűszeres kence.

Nem biztos, hogy néhány nap után a legnagyobb kedvvel fogyasztod el a főtt tojást. Készíts hát a húsvéti maradékból ínyenc szendvicskrémet! Ha igazán krémes állagot szeretnél kapni, vesd be a botmixert vagy az aprítógépet, azok hiányában villával is összedolgozhatod a hozzávalókat. Feltétlenül kínálj hozzá friss zöldséget!

Hozzávalók:

* 6 db főtt tojás
* 5 db vaj
* 2 evőkanál tejföl
* 2 evőkanál krémsajt
* 1 mokkáskanál mustár
* 2 szál zöldhagyma
* só
* bors
* szerecsendió

Elkészítés:

A keményre főzött, hideg tojást pucold meg, és rakd egy tálba, add hozzá a vajat. Fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval, mustárral, majd dolgozd össze. Akár késes aprítógépbe is teheted a hozzávalókat. Lágyíts a masszán tejföllel és krémsajttal.

Ha eléri a kívánt állagot, letakarva tedd a hűtőbe egy-két órára, hogy az ízek jól összeérjenek. Kend a kenyérre, majd rakj rá zöldhagymát, de friss paprikával, retekkel, uborkával is kitűnő.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések