A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Puha sajtoskifli-recept: ezt még keleszteni sem kell

Gyorsan összeállítod az élesztős tésztát, és pihentetés nélkül mehet is a kifli a sütőbe!

Ha fontos, hogy gyorsan végezz a sütéssel, főzéssel, vagy nem szívesen mennél le a pékségbe, ez a kiflirecept kapóra jön. Nem kell rá várni, többször pihentetni, ugyanis a tészta a sütőben megkel. A sajttól pedig még finomabb lesz. Ha szeretnéd, akár meg is töltheted sajtos-fűszeres keverékkel.

Hozzávalók:

50 dkg liszt
10 dkg sajt
7 dkg vaj
2.5 dl tej
3 dkg élesztő
2 teáskanál cukor
1 evőkanál só
1 db tojás a kenéshez

Elkészítés:

Keverd langyos tejbe a cukrot, majd dobd bele az élesztőt. Tedd félre öt-tíz percre, amíg jól megnő a térfogata és habos lesz. A lisztet szitáld át, add hozzá az olvasztott vajat, a felfutott élesztőt, a sót és a sajt felét. Jól dolgozd össze a tésztát. Amikor fényes, elválik a kezedtől és a táltól, oszd két részre.

Tedd át lisztezett felületre, formázz belőlük cipókat, és nyújtsd mindkettőt kör alakúra. Vágd egyforma nagyságú háromszögekre, és tekerd fel, majd formázz belőlük kifliket. Rendezd a tésztákat sütőpapírral bélelt tepsire, kend át felvert tojással, szórd meg a maradék reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések