A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pácolt sajt finom, fűszeres olajban: salátába, szendvicsre is isteni

A házi pácolású, fűszeres sajt feldobja a szendvicsedet, a salátákat, a sülteket, és húsvétra is jól jön majd!

A fűszeres olajban érlelt, isteni sajtot tálalhatod előételként, de főételek kísérőjeként is. Hihetetlen egyszerű összedobni, az íze viszont felejthetetlen. Készítheted csak fetából, tehetsz hozzá mozzarellát vagy bármilyen lágy, félkemény sajtot is. A fűszerezést érdemes időnként variálni. A siker egyik záloga a jó minőségű olívaolaj.

Hozzávalók:

25 dkg feta sajt
1 ág rozmaring
3 gerezd fokhagyma
2.5 dl olívaolaj
1 teáskanál bors
1 mokkáskanál citromlé
kakaukkfű
bazsalikom
chili (elhagyható)

Elkészítés:

A sajtokat vágd kisebb, körülbelül egycentis kockákra, majd rakd üvegbe. Tedd hozzá a megpucolt fokhagymát, a fűszereket, és öntsd fel a citrommal vagy lime-mal elkevert olívaolajjal. Fontos, hogy a lé mindent teljesen ellepjen. Amennyiben bírod a csípőset, chilit is rakhatsz az üvegbe. 

Rázd össze, fedd le, majd tedd a hűtőbe. Érdemes felbontás előtt legalább három-négy napig pihentetni, hogy az ízek jól összeérjenek. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések