Az apró, édes kagylósüti, vagyis a madeleine a franciák nagy kedvence, amit csokival és naranccsal még vonzóbbá tehetsz.
Évszázadokkal ezelőtt Franciaországban még a pazar királyi lakomák is elképzelhetetlenek voltak a falatnyi madeleine sütik nélkül. A kagyló alakú finomságért Proust is rajongott. Számtalan ízesítésben készítheted, a vaníliás az alap, de kitűnő a kakaós, és a narancsos-csokis kombináció is.
Hozzávalók:
* 20 dkg liszt
* 15 dkg vaj
* 8 dkg cukor
* 1 db narancs
* 5 dkg chokichips
* 3 db tojás
* 1 csomag vaníliás cukor
* 1 teáskanál sütőpor
* 1 csipet só
Elkészítés:
Szitáld a lisztet egy tálba, add hozzá a sütőport, a csokichipset és a sót. A felolvasztott, de már kihűlt vajat keverd habosra a cukorral, a tojással, add hozzá a narancs levét és reszelt héját. Forgasd hozzá a lisztet, és spatulával óvatosan dolgozd össze.
A kagyló sütőformát kend ki vajjal, szórd meg liszttel, és kanállal töltsd bele a masszát. Ne rakd teljesen tele, csak félig, mert a süti megemelkedik. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 15-20 percig.
Évszázadokkal ezelőtt Franciaországban még a pazar királyi lakomák is elképzelhetetlenek voltak a falatnyi madeleine sütik nélkül. A kagyló alakú finomságért Proust is rajongott. Számtalan ízesítésben készítheted, a vaníliás az alap, de kitűnő a kakaós, és a narancsos-csokis kombináció is.
Hozzávalók:
* 20 dkg liszt
* 15 dkg vaj
* 8 dkg cukor
* 1 db narancs
* 5 dkg chokichips
* 3 db tojás
* 1 csomag vaníliás cukor
* 1 teáskanál sütőpor
* 1 csipet só
Elkészítés:
Szitáld a lisztet egy tálba, add hozzá a sütőport, a csokichipset és a sót. A felolvasztott, de már kihűlt vajat keverd habosra a cukorral, a tojással, add hozzá a narancs levét és reszelt héját. Forgasd hozzá a lisztet, és spatulával óvatosan dolgozd össze.
A kagyló sütőformát kend ki vajjal, szórd meg liszttel, és kanállal töltsd bele a masszát. Ne rakd teljesen tele, csak félig, mert a süti megemelkedik. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 15-20 percig.
0 Megjegyzések