A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Megmaradt egy csomó húsvéti sonka? Mutatjuk mi készülhet belőle

A füstölt sonkát csak fel kell kockázni és hagymán összepirítani. Jó sok sajttal és a tésztával keverve mennyei egytálétel!

Hozzávalók kb. 4 adaghoz

30 dkg füstölt sonka
1 fej vöröshagyma
6 dkg vaj
20 dkg reszelt füstölt sajt
4 dl tejföl (20%-os)
30 dkg pennetészta
10 dkg reszelt trappista

Elkészítés

1. A sonkát felkockázzuk, a hagymát pedig megtisztítjuk és felaprítjuk. A vaj felét felolvasztjuk, majd rádobjuk a hagymát és üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk a sonkát, megszórjuk meg egy csipet sóval, ízlés szerint őrölt borssal és kevergetve sütjük néhány percig. Ezután lehúzzuk a tűzről és hagyjuk kihűlni.

2. Amikor a sonkás-hagymás keverék kihűlt, hozzáadjuk a reszelt füstölt sajtot és alaposan összekeverjük a tejföllel. Ha szükséges, tovább fűszerezzük. Közben a tésztát enyhén sós és olajos vízben kifőzzük. Amikor kész, leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük és összeforgatjuk a sonkás keverékkel.

3. A sütőt 180 °C-ra melegítjük elő, egy hőálló tálat pedig kikenünk a maradék vajjal. Ebbe simítjuk a tésztás keveréket, majd a tetejét megszórjuk a reszelt trappistával. Az előmelegített sütőben 30-35 perc alatt pirosra sütjük. Amikor kész, hagyjuk kicsit hűlni, majd szeletelve tálaljuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések