A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ennyire vették komolyan a magyarok a kijárási korlátozást húsvétkor

Több mint 4600 rendőri intézkedés volt a kijárási korlátozások megszegése miatt a húsvéti hétvégén - közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetője a keddi online sajtótájékoztatón. A húsvét utáni első tájékoztatót itt közvetítettük.


Mennyire vették komolyan?

Lakatos Tibor azt mondta, az emberek többsége figyelembe vette az új szabályokat, de azért az intézkedések számából kiderült, hogy sokan megszegték a kijárási korlátozás szabályait:

több mint 4600 rendőri intézkedés volt a kijárási korlátozások megszegése miatt a húsvéti hétvégén
 néhány helyen semmibe vették a korlátozásokat - hangsúlyozta, majd ismertette: Somogy megyében, a Balaton déli partján és a nagyobb bevásárlóközpontok parkolóiban többfős csoportosulások alakultak ki, a rendőrök emiatt 69 feljelentést tettek.
 a húsvéti hétvégén 4692 esetben intézkedtek, a rendőrség továbbra is leginkább figyelmeztetéssel bírta "jobb belátásra" az embereket a kijárási korlátozás betartása érdekében

Hozzátette, a nagyobb bevásárlóközpontok környékén elsősorban azok csoportosultak, akik 65 év feletti hozzátartozójukat vitték el a 9 és 12 óra közötti idősávban vásárolni.

Volt két kirívó eset:

- A két legsúlyosabb szabályszegési vétséget két budapesti szórakozóhelyen észlelték a rendőrök. Egyik helyen rendezvényt tartottak, a rendőrök ellenőrzést hajtottak végre, a szórakozókat és üzemeltetőket is feljelentették. Egy másik helyen pult alól árultak sonkát, tojást, sört, húsvét alkalmából, itt is intézkedtek a rendőrök. A házi karantén szabályainak megszegőinél lassan súlyosabb szankciókat kell kiszabni, mert van, aki sorozatban szegi meg ezeket a szabályokat - mondta el Lakatos Tibor újságírói kérdésre.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések