A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Meghámoztad, megpucoltad? Ennek az 5 héjnak egyáltalán nem kellene a szemetesben végeznie

Ha fontos számunkra a környezetünk, érdemes arra is odafigyelni, hogy mit dobunk ki a kukába. Vannak ugyanis olyan konyhai hulladékok, amelyek kifejezetten hasznosak, azaz még jól jöhetnek a ház körül. 5 szuper felhasználási lehetőséget mutatunk. 

Citrusfélék héja 

Használjuk ki, hogy remek az illatuk! Egyrészt bevethetjük a kellemetlen szagok semlegesítésére, másrészt pedig a természetes tisztítószereinket, például az ecetet is kellemesebbé varázsolhatjuk némi citromos vagy narancsos illattal. 

Krumplihéj 

A bőrcipők megmentője! A héj belső oldalával dörzsöljük át a cipőinket, majd puha ronggyal fényesítsük ki. 

Avokádóhéj 

Többet tud, mint egy bolti arcmaszk! Tegyük a héjdarabokat belső felükkel lefelé az arcunkra, és hagyjuk 10-15 percet hatni. Ezalatt bőrünk beszívja a héjban található tápanyagokat. 

Banánhéj 

Ha már agyunkra mennek az önkéntes karanténban a lakótársaink, elhelyezhetjük a csúszós banánhéjakat a lakás stratégiailag fontos pontjain… Na jó, persze most csak vicceltünk! Valójában a szobanövényeinknek kedvezhetünk: a banánhéj belső oldalával óvatosan dörzsöljük át a leveleiket, tisztábbak és fényesebbek lesznek. 

Hagymahéj 

Közeleg a húsvét, itt az ideje a tojásfestésnek! A vöröshagyma héjával gyönyörű barna árnyalatúra festhetjük a tojásokat. Készítsünk főzetet a külső héjakkal, majd áztassuk bele a tojásokat. A szín erőssége az áztatás hosszától függ. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések