A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egy helyen kapta el a vírust a brit elit számos tagja?

Sokan arra gyanakodnak, hogy a brit lóversenysport legrangosabb eseményén, a Cheltenham Festivalon fertőződtek meg koronavírussal. A rendezvényen negyedmillióan fordultak meg.

Az évente megrendezett Cheltenham Festival a brit lóversenysport legrangosabb versenysorozata. A március 10-13 között megtartott négynapos gigarendezvényen idén is tömegek vettek részt, a Daily Mail szerint összesen 250 ezren fordultak meg az eseményen.

Köztük több tucat híresség, focisták, vagy a brit királyi család egyes tagjai.

Most résztvevők százai állítják, hogy elkapták a betegséget, és arra gyanakszanak, hogy éppen a fesztiválon. Kamilla cornwalli hercegné volt férjéről, Andrew Parker Bowles-ról éppen ma derült ki, hogy koronavírusos, aki a szintén beteg Lee Mack humoristával, vagy Charlie Austin focistával részt vett a lóversenyen.

De megjelent a fesztiválon többek között Lily Allen énekes, Ben Miller színész, vagy Georgia Toffolo brit realitysztár – igaz, közölük senkin sem jelentkeztek a vírusra jellemző tünetek, jó egészségi állapotban vannak. Ennek ellenére nagy a felháborodás, sokan a Twitteren kérik számon a szervezőket, hogy nem halasztották el a rendezvényt.

A cikk felhívja a figyelmet, hogy a rangos fesztivál idején már jelen volt a vírus az országban, ennek ellenére semmilyen óvintézkedést nem hoztak a rendezők, és a látogatók sem viseltek semmilyen védőruházatot. Félő, hogy a Gloucestershire-ben található versenypályán több ezren fertőződtek meg, akik közül sokan nem vettek észre magukon semmilyen tünetet, de továbbfertőzték a környezetüket.

A Daily Mail megjegyzi, hogy a Cheltenham Festival ideje alatt már több tucat sportesemény volt felfüggesztve, köztük a Premier League meccsek, vagy a Forma-1 futamok. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések