A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kilopták a katalizátorokat a vöröskeresztes autókból Tatabányán

Hétfő reggelre ez idáig ismeretlen tettes, tettesek kivágták két autóból a katalizátort a Magyar Vöröskereszt Komárom-Esztergom Megyei Szervezetének telephelyén. A járműveket ingyenes használatra kapta a szervezet, mégpedig azért, hogy – többek között – hordják az ebédet a rászorulóknak.

Vöröskeresztes járműveket rongáltak meg a napokban Tatabányán. A Magyar Vöröskereszt Komárom-Esztergom Megyei Szervezetének telephelyén a nemrégiben adományként ingyenes használatra kapott Renault Thalia gépjárművek közül kettőnek a katalizátorát vágták ki, ezzel használhatatlanná téve a járműveket. Ezekkel az autókkal és a flotta többi darabjával napi szinten látták el a Vöröskereszt munkatársai és önkéntesei munkájukat, hordták ki az ebédet a rászorulóknak, összesen 280 főnek csak Tatabányán.

Ilyen rongálás eddig még nem volt, a Vöröskereszt feljelentést tett ismeretlen tettes(ek) ellen. A Tatabányai Rendőrkapitányság nyomozást indított. Hamburgerné Ujvári Irén, a Magyar Vöröskereszt Komárom-Esztergom Megyei Szervezetének igazgatója és munkatársai értetlenül állnak a dolog előtt. Az igazgató elmondta, ezekre az autókra pedig nagy szükségük van, hogy az ételt biztonsággal ki tudják szállítani a rászorulóknak. Hétfőn délelőtt, amikor a rongálást észrevették, önkénteseik saját autóikkal álltak be a munkába.

Hamburgerné Ujvári Irén igazgató mutatja: ebből az autóból is kilopták a katalizátort.

„Szervezetünk március 23-a óta segíti az önkormányzat munkáját egy tál meleg étel kihordásával, amit idős, beteg, fogyatékkal élő embereknek juttatunk el. Megyeszerte egyébként mintegy 350 embernek segítünk, nemcsak az étel kihordásában, de bevásárlásban, gyógyszerkiváltásban, az adományok szétosztásában, ezek elvégzéséhez gépkocsikra van szükségünk” – tette hozzá Hamburgerné Ujvári Irén.

Egyúttal közösségi oldalukon felhívást tettek közzé, aki tud, segítsen átmenetileg. Érkeztek is sorban a segíteni akaró emberek.

Semsei Erzsébet, az egyik tatabányai autókölcsönző irodavezetője és Gáspár Tamás magán­emberként az elsők között jelentkeztek. Gáspár Tamás tatabányai fiatalember egy használaton kívüli Opel Corsát ajánlott fel ingyenes használatra. Semsei Erzsébet maga ült volán mögé, ajánlotta fel maga és a cég segítségét és már kedden szállította is az ebédet a rászorulóknak. Szerinte hallatlan, felháborító, ami történt, hogy vöröskeresztes járműveket tettek tönkre.

A gépjárművek javítása autónként mintegy két-háromszázezer forintba is kerülhet – tudtuk meg Steiner Ákostól, az egyik tatai autókereskedés vezetőjétől.


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések