A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kellő figyelmet fordítunk a konyharuhánk tisztítására? Pedig érdemes!

Belegondoltunk már mennyi mindenre használunk egy konyharuhát? Beletöröljük a vizes edényeket, lefedjük vele a kelő tésztát, feltöröljük vele a konyhapultot, de a meleg edényeket is azzal fogjuk meg. Akármi történjék a konyhában, mindig hű társunk, ott van, ha segítségre van szükségünk.

Közben azonban ne feledkezzünk meg róla, hogy minél több dologra használjuk, annál nagyobb baktériumforrássá válhat. Így nagy figyelmet kell fordítani a tisztítására is!

Sokszor észre sem vesszük, hogy a valami koszos eltörlése után, valami tisztához érünk vele. A konyharuha veszélye ebben rejlik. Tanácsos többet használni a konyhában, mindegyiknek külön funkciót adni. Legyen egy a vizes edényekhez, egy kéztörlésre, egy tésztakeltetéshez, egy pedig például folteltávolításhoz.

Sajnos nehéz őket nem összekeverni, viszont megéri odafigyelni, hiszen ezzel számos baktériumtól óvhatjuk meg egészségünket.

A konyharuhák egy másik negatív tulajdonsága, hogy hamar elvesztik színüket és eltüntethetetlen zsírfoltok keletkeznek rajtuk. Erre is van megoldás: 90 °C-os mosáshoz adjuk ecetet vagy mosószódát. Ezzel megszabadíthatjuk a kellemetlen szagoktól és foltoktól.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések