A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Húsvéti kakaós koszorú leveles tésztából: tojástartónak is kiváló

Az utolsó pillanatban is elkészítheted a csokis koszorút, ha van a hűtődben leveles tészta.

A leveles tészta sokszor életmentő, hisz pikk-pakk igazi különlegességeket készíthetsz belőle. A húsvéti asztalon jól mutatnak az apró, csavart koszorúk, melyekbe a locsolóknak vagy a vendégeknek tojást is állíthatsz. Fontos, hogy a tésztát ne mikróban engedd fel, különben nem lesz leveles. 

Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta
6 evőkanál kakaópor
2 evőkanál cukor
1 db tojás

Elkészítés:

Ha szükséges, a leveles tésztát engedd fel szobahőmérsékleten, majd nyújtsd ki lisztezett felületen. Vágd két ugyanakkora lapra, és az egyiket szórd meg a cukorral elkevert kakaóporral. Fordítsd rá a másik lapot, majd éles késsel vagy pizzavágóval vágd fel két centi vastag csíkokra. Egyesével csavard meg a tésztákat, formálj belőlük kört, majd tojássárgájával rögzítsd.

Rendezd a tésztákat sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra. A tetejüket kend meg villával felvert tojással. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt. Amikor a tészta elkezd pirulni, vedd ki a sütőből. Rakhatsz bele tojásokat. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések