A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Dupalcsokis húsvéti brownie: ünnepi süti 30 perc alatt

A roppanós, krémes brownie-t villámgyorsan ünnepivé teheted, ha egy picit kidekorálod.

Ha egyszerű, mégis mennyei sütit készítenél húsvétra, a brownie tökéletes választás. Igazi édes kényeztetés, két tába csokival még jobb, ráadásul percek alatt összeállítod. Csak akkor tudod elrontani, ha túlsütöd. A díszítéshez a répákat akár saját magad is elkészítheted marcipánból.

Hozzávalók:

A TÉSZTÁHOZ
25 dkg cukor
20 dkg étcsoki
20 dkg vaj
10 dkg liszt
4 db tojás
2 evőkanál kakaó

A CUKORMÁZHOZ
25 dkg porcukor
2 evőkanál víz
1 teáskanál citromlé
marcián
répa

Elkészítés:

Az étcsokit és a vajat vágd kisebb darabokra, rakd egy tűzálló edénybe, majd vízgőz felett olvaszd össze. Add hozzá a cukrot, és tedd félre hűlni. Amikor a massza langyos, egyesével dolgozd hozzá a tojásokat, és forgasd hozzá a kakaóval vegyített lisztet is.

A homogén masszát simítsd egy vajjal kikent, liszttel megszórt, közepes méretű tepsibe, és 170 fokon süsd meg 20-25 perc alatt. Vigyázz, ne süsd túl a tésztát! Akkor vedd ki, amikor a belseje éppen szilárd, majd a tepsiben hagyd kihűlni. 

A mázhoz a porcukrot, a vizet, a citromlevet keverd jól össze, és csorgasd a brownie tetejére. Hagyd megdermedni, majd díszítsd marcipánrépákkal. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések