A kevert süti íze és állaga is sokkal finomabb lesz, ha túrót is teszel bele. Az élvezetet gyümölccsel tovább fokozhatod.
A kevert süti és a túró találkozásából csak valami igazán jó sülhet ki. Csupán a száraz és a nedves hozzávalókat kell összekeverni, utána pedig elég néha ránézni. A tésztája pillekönnyű, és egyáltalán nem száraz. Érdemes belekeverni idénygyümölcsöt vagy befőttet is.
25 dkg túró
20 dkg tejföl
15 dkg cukor
10 dkg vaj
3 db tojás
2 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
1 csipet sógyümölcs (elhagyható)
Egy kenyérformát vagy kisebb tepsit kenj ki vajjal, szórd meg liszttel, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 40 perc alatt. Ha tűpróba során a tűt vagy hegyes kést üresen húzod ki, biztosan átsült a tészta.
A kevert süti és a túró találkozásából csak valami igazán jó sülhet ki. Csupán a száraz és a nedves hozzávalókat kell összekeverni, utána pedig elég néha ránézni. A tésztája pillekönnyű, és egyáltalán nem száraz. Érdemes belekeverni idénygyümölcsöt vagy befőttet is.
Hozzávalók:
30 dkg liszt25 dkg túró
20 dkg tejföl
15 dkg cukor
10 dkg vaj
3 db tojás
2 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
1 csipet sógyümölcs (elhagyható)
Elkészítés:
A tojásokat üsd egy tálba, és keverd ki jól a kétféle cukorral, majd add hozzá a felolvasztott, de már nem meleg vajat, a tejfölt és a villával áttört túrót. A lisztet vegyítsd a sütőporral és a sóval, majd forgasd a túrós keverékhez. Végül a gyümölcsöt is dolgozd hozzá.Egy kenyérformát vagy kisebb tepsit kenj ki vajjal, szórd meg liszttel, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 40 perc alatt. Ha tűpróba során a tűt vagy hegyes kést üresen húzod ki, biztosan átsült a tészta.
0 Megjegyzések