A zsenge, tavaszi zöldségek a főszereplői ennek a zamatos, színes tésztának.
Ha tavasz, akkor zöldség minden mennyiségben. Természetesen a tésztát is feldobhatod a friss, vitaminban gazdag finomságokkal. A spárga különlegessé teszi, de minél többféle zöldséget teszel bele, annál finomabb. Ez a fogás időhiányban is bevethető.
4 szál spárga
1 db sárgarépa
1 bögre zöldborsó
2 db paradicsom
5 dkg vaj
3 evőkanál olaj
2 gerezd fokhagyma
0.5 csokor petrezselyem
só
bors
A zöldségeket alaposan mosd meg, tisztítsd meg. A spárgát főzd forrástól számítva hét percig, majd öblítsd le hideg vízzel, és vágd kisebb darabokra. Egy lábosban hevíts olajat, tedd bele a zúzott fokhagymát, és süsd addig, amíg elkezd pirulni. Rakd hozzá az aprított petrezselymet, a spárgát, a paradicsomot, a répát, és óvatosan megkeverve párold pár percig, közben sózd, borsozd. Forgasd hozzá a tésztát, a vajat, és süsd össze egy-két perc alatt.
Ha tavasz, akkor zöldség minden mennyiségben. Természetesen a tésztát is feldobhatod a friss, vitaminban gazdag finomságokkal. A spárga különlegessé teszi, de minél többféle zöldséget teszel bele, annál finomabb. Ez a fogás időhiányban is bevethető.
Hozzávalók:
40 dkg tészta4 szál spárga
1 db sárgarépa
1 bögre zöldborsó
2 db paradicsom
5 dkg vaj
3 evőkanál olaj
2 gerezd fokhagyma
0.5 csokor petrezselyem
só
bors
Elkészítés:
A tésztát rakd lobogó, sós vízbe, és főzd a csomagoláson található ideig. Akkor az ideális, ha fogkemény, tehát nem is puha, nem is roppanós. Szűrd le, és csepegtesd le.A zöldségeket alaposan mosd meg, tisztítsd meg. A spárgát főzd forrástól számítva hét percig, majd öblítsd le hideg vízzel, és vágd kisebb darabokra. Egy lábosban hevíts olajat, tedd bele a zúzott fokhagymát, és süsd addig, amíg elkezd pirulni. Rakd hozzá az aprított petrezselymet, a spárgát, a paradicsomot, a répát, és óvatosan megkeverve párold pár percig, közben sózd, borsozd. Forgasd hozzá a tésztát, a vajat, és süsd össze egy-két perc alatt.
0 Megjegyzések