A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ezek a virágok mind ehetők: használjuk ételekbe és italokba őket!

A tavaszi virágzás nem csak a kertet dobja fel, hanem a tányérokat is. A kertünkben rejlő kincseket nemcsak csodálhatjuk, el is fogyaszthatjuk őket. Különleges ízeik pedig feldobják ételeinket.

Pár növénynek például csak a levelét szoktuk fogyasztani, pedig viráguk szintén ehető. Ízük a levelükhöz nagyon hasonlít, csupán lágyabb. Ilyen növény például a

Rozmaring
 Zsálya
 Oregánó
 Rukkola
 Kapor
 Bazsalikom

Ezekből a virágokból pedig nem csak a tányérra, a pohárba is juthat:

 Az ibolya főként desszertek, csokoládék ízvilágához passzol, ugyanakkor teák, levesek, saláták ízesítéséhez is használhatjuk.
 A rózsa szirmait nem csak önmagában fogyaszthatóak, dzsemet és szörpöt is könnyedén készíthetünk belőle. Ráadásul minél illatosabb, annál finomabb.
 A levendulát ne csak a ruhák közé tegyük, készíthetünk belőle szörpöt, lekvárt, fagylaltot, valamint húsok mellé is tálalhatjuk.

Amennyiben valóban virágokat szeretnénk használni főzéshez, csak olyanokhoz nyúljunk, amelyeknek jól ismerjük eredetét, ne az utak mellől szedett, vagy a gyomírtóval kezelt növényeket hasznosítsuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések