A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

950 halott egy nap alatt Spanyolországban, meghaladta a tízezret a koronavírus halálos áldozatainak száma

Nyugat-Európa más országaiban sem túl biztatóak a járvánnyal kapcsolatos számok. 

Spanyolországban meghaladta a tízezret az új típusú koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma - közölte a spanyol egészségügyi minisztérium csütörtökön.

A tárca napi összesített adatai szerint az elmúlt 24 órában 950-en veszítették életüket, a fertőzés következtében eddig elhunytak száma 10 003. Szerda óta 8102 újabb fertőzöttet szűrtek ki, ezzel az eddig regisztrált esetek száma 110 238.

Németországban megközelítette az ezret a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma, és a regisztrált fertőzöttek száma is emelkedik, de viszonylag lassú ütemben.

A Johns Hopkins Egyetem kimutatása szerint csütörtök délelőtt 77 981 ember hordozta bizonyítottan az új típusú koronavírust, ami 6173 esettel - 8,5 százalékkal - több az egy nappal korábbi 71 808-nál. A vírus okozta betegség (Covid-19) halálos áldozatainak száma 775-ről 931-re emelkedett.

A regisztrált fertőzöttek számának duplázódási ideje nagyjából 8 nap. A szövetségi kormány szerint az egészségügyi ellátórendszer teljesítőképességének megőrzéséhez a 14 nap körüli szintre kell emelni a duplázódási időt, mert két hét a súlyos betegek átlagos kezelési ideje.

A német egészségügyi rendszerben egyelőre bőven van szabad kapacitás, a 40 ezer intenzív ágyból 15-20 ezer szabad. Így külföldről is fogadnak betegeket. A külügyminisztérium csütörtöki adatai szerint eddig 113 beteg ápolását vették át, 85-t Franciaországból, 26-ot Olaszországból, 2 beteget pedig Hollandiából szállítottak át. Olaszországi betegek számára további 81 ágyat tartanak fenn, Franciaországból egyelőre további 13 beteget tudnak még fogadni.

Hollandiában valamivel több, mint ezerrel nőtt a fertőzések száma 24 óra leforgása alatt. Jelenleg összesen 1 147 ember részesül intenzív ápolásban, a férőhelyek száma rohamosan fogyatkozik.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések