A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

585-re nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma, meghalt egy újabb idős beteg Magyarországon

Két újabb fertőzött legyőzte a betegséget, így már 42-re emelkedett a gyógyultak száma. 

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 585-re nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma - közölték a koronavirus.gov.hu oldalon csütörtök reggel.

Az oldalon található adatok szerint két fertőzött meggyógyult, ezzel 42-re nőtt a gyógyultak száma. Egy idős beteg (egy 70 éves férfi) viszont elhunyt, így eddig már 21 halálos áldozata van a vírusnak Magyarországon.

Szerda óta nyilvános az a térkép, amelyen megyékre lebontva látható, hol, hány igazolt koronavírus-fertőzöttet találtak eddig.

A kormányzati honlapon emlékeztetnek arra, hogy a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek.

A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat.

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérik az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések