Ez a csirkés tészta akkor a legfinomabb, ha a pestót is te készíted hozzá.
Az üde, percek alatt összedobható bazsalikomos pestónak bármilyen tésztán fantasztikus helye van. Érdemes még hozzákeverni a hétvégi maradék sült húst is. Ha nincs, akkor pedig fűszerezz meg csirkemellet sóval, borssal, és süsd meg gyorsan! Még finomabb lesz a tészta, ha egy-két kanál főzőlével is meglocsolod.
Hozzávalók:
40 dkg tészta
20 dkg sült csirke
5 dkg bazsalikom
3 dkg dió
3 dkg parmezán
1 dl olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
só
bors
Elkészítés:
Egy nagy fazékban forralj vizet, amikor elkezd lobogni, dobj hozzá sót, és tedd bele a tésztát. Főzd a csomagoláson feltüntetett ideig, majd szűrd le, és csepegtesd le.
A bazsalikomot mosd meg, és tedd aprítógépbe. Add hozzá a parmezánt, a diót, az olívaolajat, a fokhagymát, a sót és a borsot, majd dolgozd krémesre.
Egy serpenyőben vagy lábosban hevíts kevés olajat, pirítsd át rajta a feldarabolt sült csirkemellet, majd forgasd hozzá a tésztát, végül pedig a pestót.
0 Megjegyzések