A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

20 perces pestós-csirkés tészta: hétvégi maradék húsból is tökéletes

Ez a csirkés tészta akkor a legfinomabb, ha a pestót is te készíted hozzá.

Az üde, percek alatt összedobható bazsalikomos pestónak bármilyen tésztán fantasztikus helye van. Érdemes még hozzákeverni a hétvégi maradék sült húst is. Ha nincs, akkor pedig fűszerezz meg csirkemellet sóval, borssal, és süsd meg gyorsan! Még finomabb lesz a tészta, ha egy-két kanál főzőlével is meglocsolod.

Hozzávalók:

40 dkg tészta
20 dkg sült csirke
5 dkg bazsalikom
3 dkg dió
3 dkg parmezán
1 dl olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
bors

Elkészítés:

Egy nagy fazékban forralj vizet, amikor elkezd lobogni, dobj hozzá sót, és tedd bele a tésztát. Főzd a csomagoláson feltüntetett ideig, majd szűrd le, és csepegtesd le.

A bazsalikomot mosd meg, és tedd aprítógépbe. Add hozzá a parmezánt, a diót, az olívaolajat, a fokhagymát, a sót és a borsot, majd dolgozd krémesre. 

Egy serpenyőben vagy lábosban hevíts kevés olajat, pirítsd át rajta a feldarabolt sült csirkemellet, majd forgasd hozzá a tésztát, végül pedig a pestót. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések