Szedd össze a hűtődben lévő zöldségeket, tésztával összesütve, sajttal megszórva egyszerű ínyenc, gyors és laktató étel lehet.
A színes, ízes tészta sok zöldséggel készül, könnyű, mégis fenséges, ráadásul hús nélkül is laktató. Ne öntsd ki a tészta főzővizét, hisz a pennére locsolva krémesebb lesz a végeredmény, a parmezán pedig még extrábbá teszi. 
Hozzávalók:
* 50 dkg penne
* 10 dkg parmezán
* 2 db paradicsom
* 1 db kaliforniai paprika
* 1 db vöröshagyma
* 2 ág bazsalikom
* só
* bors
* olaj
Elkészítés:
A pennét dobd sós, lobogó vízbe, adj hozzá kevés olajat, hogy ne ragadjon össze a tészta. Főzd meg körülbelül nyolc-tíz perc alatt. Ha fogkemény, szűrd le, és csepegtesd le.
Egy nagyobb serpenyőben vagy lábosban hevíts kevés olajat, dobd rá az apróra vágott vöröshagymát, tedd hozzá a feldarabolt paprikát, a paradicsomot, és ízlés szerint sózd, borsozd. Süsd pár percig, majd forgasd hozzá a tésztát, locsold meg kevés főzőlével, szórd meg reszelt parmezánnal, és magasabb lángon süsd össze pár perc alatt. Amikor a sajt elolvad, leveheted a tűzről. Friss bazsalikomlevéllel megszórva kínáld.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
0 Megjegyzések