A friss, üde borsókrémleves extra gyorsan elkészül, és ilyen formában a gyerekek is szívesebben megeszik.
Ha naponta munka mellett főzöl, nagyon fontos, hogy gyors és praktikus ételek kerüljenek az asztalra. A házi menza kedvence lehet a borsóleves, ami tejszínnel, mentával, krémesen még finomabb. A tetejére szórhatsz sajtot, kínálhatod krutonnal, sőt sült kolbásszal is tartalmassá teheted.
Hozzávalók:
* 4 bögre borsó
* 5 bögre húsleves
* 3 teáskanál vaj
* 1 db vöröshagyma
* 1 közepes krumpli
* 0.5 bögre tejszín
* 1 teáskanál só
* 2 ág menta
* bors
Elkészítés:
Egy nagy edényben olvaszd meg a vajat, és add hozzá az apróra vágott vöröshagymát. Közepes lángon, kevergetve süsd üvegesre, majd tedd hozzá a felkockázott krumplit, a borsót, öntsd hozzá a húslevest, és fűszerezd sóval, borssal, mentával.
Főzd körülbelül 10-15 percig, majd amikor minden puha, húzd félre, és pépesítsd botmixerrel. Öntsd hozzá a tejszínt, és forrald össze egy-két perc alatt.
0 Megjegyzések