Hirdessen itt

„Terveztem, hogy hazajövök, de minket nem engedtek el” – Iránban rekedt a koronavírus miatt a válogatott sztárfocista

Mindennap idegőrlő küzdelem – ijesztő helyzetben van Koman Vladimir. Az U20-as vb-bronzérmes, 36-szoros válogatott futballista az iráni Sepahan együttesét erősíti, ám az országot súlyosan sújtó koronavírus-járvány miatt szünetel a bajnokság. Komant így sem engedte hazautazni a klubja, családtagjai csak remélni tudják, hogy nem esik baja.

Irán a járvány által leginkább sújtott országok egyike, már nyolcezer esetet regisztráltak, valamint 291-en vesztették életüket a vírus miatt. A bajnokságot egy hete felfüggesztették március 19-ig, az ezt követő válogatottszünet után, talán áprilisban már folytatódhatnak legkorábban a liga küzdelmei.

– Egy hónapig felfüggesztették a bajnokságot. Terveztem, hogy hazajövök, de minket nem engedtek el, mert attól tartanak a klubnál, hogy nem tudunk majd visszajönni. Úgyhogy ebben az időszakban is edzünk rendszeresen – mondta lapunknak a középpályás.

– Más csapatok elengedték a játékosaikat tíz napra, nálunk viszont a vezetőedző úgy döntött, maradunk. Tetszik vagy sem, ez nem a mi döntésünk.

A korábban olasz, francia, orosz és török együtteseknél is légióskodó focista 2018 nyarán igazolt Iránba, ahol megtalálta számításait, tavaly szerződést is hosszabbított klubjával. Az elmúlt hetekben a vírus viszont fenekestül felforgatta az életet.

– Megmondom őszintén, a helyzet nem rózsás, a családom nagyon aggódik miattam. Mivel nem akartam a szeretteimet a legkisebb veszélynek sem kitenni, már január eleje óta egyedül vagyok itt – árulta el a focista, aki két kislány édesapja. Nehezen viseli szerettei távollétét.

– Iszfahánban a járványhelyzet még nem olyan súlyos, mint Teheránban vagy Komban, de az aggodalom elég komoly. Sajnos, Irán sincs felkészülve ilyen veszélyes betegségre. Az országot sújtó gazdasági szankciók is nehezítik a helyzetet, nincs elég gyógyszer, a teszteket sem tudom, hogyan végzik.

Bár az edzésekben nincs szünet, Komanéknak számos óvintézkedésre kell odafigyelniük.

– Mi a csapatban nem fogunk kezet, nem fürdünk az öltözőben az edzések után. Nem mozgunk a városban, szinte egyfolytában otthon vagyunk, még a boltba is kesztyűben és maszkban megyünk. Gyakran mosunk kezet, sok vizet iszunk és persze reménykedünk, hogy minket nem ér el ez az egész – mondta Koman. 

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések