Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Szaftos, sűrű bécsi fiákergulyás - Pont olyan, mint egy osztrák kisvendéglőben

Az osztrák fogathajtókról elnevezett különleges bécsi pörkölt, a fiákergulyás olyan tartalmas, hogy hosszú időre eltelsz tőle.

Minden nemzetnek megvan a saját pörköltspecialitása, az osztrákoké a fiákergulyás, ami még a miénknél is laktatóbb. A szomszédaink közül sokan férfias gulyásként is emlegetik. A marhahúsból készülő fogás remek választás arra az esetre, ha sok vendéget kell jóllakatnod. Ausztriában szinte biztos, hogy szerepel az étlapon, de otthon is könnyen elkészítheted.

Hozzávalók:

* 70 dkg marhahús
* 5 db uborka
* 4 db tojás
* 2 evőkanál zsír
* 3 fej vöröshagyma
* 2 gerezd fokhagyma
* 2 evőkanál pirospaprika
* 1 kávéskanál kömény
* 1 teáskanál ecet
* 1 evőkanál liszt
* só
* bors
* majoranna (morzsolt)

Elkészítés:

A marhahúst mosd meg, és csepegtesd le, majd vágd két-három centis kockákra. A vöröshagymát aprítsd fel, és a felolvasztott zsíron süsd meg. Amikor elkezd színesedni, tedd hozzá a fokhagymát, és azzal is süsd egy kicsit. Rakd hozzá a húst, kevergesd meg többször addig, amíg kifehéredik, majd fűszerezd sóval, borssal, köménnyel és majoránnával. Szórd hozzá a pirospaprikát, a lisztet, öntsd hozzá az ecetet, majd adj hozzá kevés vizet. Párold puhára körülbelül két óra alatt. Időközben kavard meg, ha szükséges, pótold róla a vizet.

Amikor a hús puha, készítsd el a tükörtojásokat. A pörkölttel és az uborkával együtt kínáld, sőt zsemlegombóccal még tartalmasabbá teheted.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések