Hirdessen itt

Rendszeresen megjelenik: nem várt vendég zavarja meg a balatoni ház lakóinak nyugalmát éjjelente

Már lemondott Orosz Péter fotós arról, hogy megpróbálja útját állni a hozzá vendégségbe járó vadkannak, amelyik tavaly óta minden éjjel rendszeresen tiszteletét teszi a kertjében.

Felsőörsön a Fenyves utca éppen az erdővel határos, a tölgyfák koronája árnyékot vet a kertekre. De a vaddisznó figyelme valamiért csak Péter portájára irányul. A férfi tudja ezt, ezért amikor esténként kilép a nappaliból, mindig viszi a zseblámpáját magával.

– Tavaly óta rendszeresen besétál hozzánk a vaddisznó. Eleinte többször is leemelte az erdőre nyíló kertkaput, amit mindig visszaraktam a helyére – mesélte a Blikknek Orosz Péter.

– Egy idő után rájöttem, nem érdemes izmoznom vele, mert ez a vadállat, ha akar, mindenképpen bejön, legfeljebb nagyobb kárt okoz nekünk. Azóta esténként inkább nyitva hagyom a kaput.

Legutóbb Péter megfeledkezett arról, hogy hívatlan vendége lehet a kertben. Este tizenegy óra lehetett, amikor a lámpát a házban hagyva kilépett a teraszra. Az eget felhők takarták, mikor a koromsötétben váratlanul felhorkant mellette a vaddisznó, majd a kertkapun keresztül hangosan becsörtetett az erdőbe.

Miután a megrémült férfi a nappaliban picit megnyugodott, volt néhány keresetlen szava a kutyáihoz. Ugyanis a két golden retriever – Abbei (15) és Emily (1,5) – ahelyett, hogy jó házőrzőként jelezte volna a kint garázdálkodó disznót, inkább a kanapé mellett hangosan horkolva az igazak álmát aludta.

– Furcsa ez a helyzet, nem haragszom a vaddisznóra, hiszen az erdő az övé. És a házőrzőkre sem, mert terápiás kutyaként sosem vadásztak, és nem is fognak – folytatta Péter.

– Láttunk már a kert szélén őzikét, rókát, azoktól nem tartunk. De ez az eset ráébresztett, hogy este nagyon óvatosnak kell lennem a saját teraszomon, estére még a kutyákat sem engedhetem ki. Mert a vaddisznó ha beszorítva érzi magát, támad, és akkor komoly kárt tehet emberben és állatban. Kaját biztosan nem talál a kertben, pont miatta ősszel a komposztálást is megszüntettem, valamiért mégis jól érzi itt magát. Csak abban bízhatok, hogy jön a tavasz, a jó idő beköszöntével ő is odébbáll majd.

A két kutyus nem bánja a szobafogságot, beszélgetés közben ásítva nyújtózkodtak, csak a simogatás kedvéért álltak fel.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések