Ha télen zöldséges ételekre vágysz, dobj össze gyorsan egy lábos főzeléket! Ha van a fagyasztódban borsó, azt vedd elő!
Ne mondj le télen sem az ízletes főzelékekről, készítsd el ilyenkor mirelit zöldségekből! Fontos, hogy a pirospaprika és a többi fűszer se nyomják el a borsó ízét. A sült kolbász remek feltét, tükörtojással pedig még laktatóbbá teheted az egyszerű, de ízletes ételt. A sűrítés ezúttal rántással történik, csak arra ügyelj, ne égjen meg a pirospaprika.
Ne mondj le télen sem az ízletes főzelékekről, készítsd el ilyenkor mirelit zöldségekből! Fontos, hogy a pirospaprika és a többi fűszer se nyomják el a borsó ízét. A sült kolbász remek feltét, tükörtojással pedig még laktatóbbá teheted az egyszerű, de ízletes ételt. A sűrítés ezúttal rántással történik, csak arra ügyelj, ne égjen meg a pirospaprika.
Hozzávalók:
* 30 dkg zöldborsó
* 2 gerezd fokhagyma
* 2 evőkanál liszt
* 1 teáskanál ételízesítő
* 1 db vöröshagyma
* 1 szál lecsókolbász
* 2 dkg vaj
* só
* bors
* 1 teáskanál pirospaprika
* olaj
* 2 gerezd fokhagyma
* 2 evőkanál liszt
* 1 teáskanál ételízesítő
* 1 db vöröshagyma
* 1 szál lecsókolbász
* 2 dkg vaj
* só
* bors
* 1 teáskanál pirospaprika
* olaj
Elkészítés:
Az olajat öntsd egy lábosba, szórd rá a borsót, tedd hozzá a hagymát, és kevergetve süsd egy percig. Öntsd fel fél liter vízzel, fűszerezd sóval, borssal, ételízesítővel. Főzd puhára a szemeket körülbelül 15 perc alatt.
A rántáshoz a lisztet keverd össze az olvasztott vajjal és egy evőkanál olajjal, majd kis lángon pirítsd zsemleszínűre. Rakd hozzá a zúzott fokhagymát, azzal is süsd egy kicsit, majd a lángról lehúzva szórd hozzá a pirospaprikát. Engedd fel hideg vízzel, és csorgasd a forrásban lévő főzelékbe. Újraforrástól számítva főzd három-öt percig. A kolbászt vagdosd be, és minden oldalát süsd át kevés zsiradékon, majd a főzelékkel együtt kínáld.
A rántáshoz a lisztet keverd össze az olvasztott vajjal és egy evőkanál olajjal, majd kis lángon pirítsd zsemleszínűre. Rakd hozzá a zúzott fokhagymát, azzal is süsd egy kicsit, majd a lángról lehúzva szórd hozzá a pirospaprikát. Engedd fel hideg vízzel, és csorgasd a forrásban lévő főzelékbe. Újraforrástól számítva főzd három-öt percig. A kolbászt vagdosd be, és minden oldalát süsd át kevés zsiradékon, majd a főzelékkel együtt kínáld.

0 Megjegyzések