A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Puha, illatos mascarponés répatorta-muffin: egyszerű kevert sütiből

Ha valaki nem tudja, hogy ebben a muffinban répa is van, nem is jön rá. A fűszerek miatt az íze a mézeskalácsra emlékeztet.

A répatorta az egyik legfinomabb húsvétváró finomság, és akár muffinformában is elkészítheted. Így még gyorsabban átsül a fűszeres, percek alatt összeállítható kevert tészta, amit aztán kedvedre díszíthetsz. Édes, mascarponés krém tökéletes a tetejére. A puha, csábító falatokból a dió sem hiányozhat.

Hozzávalók:

* 20 dkg cukor
* 25 dkg liszt
* 10 dkg apróra vágott dió
* 3 db közepes sárgarépa
* 1.5 dl olaj
* 2 db tojás
* 1 teáskanál szódabikarbóna
* 1 teáskanál fahéj
* 1 mokkáskanál szegfűszeg
* szerecsendió
* gyömbér

A krémhez
* 20 dkg mascarpone
* 3 evőkanál porcukor
* 1 csomag vaníliás cukor
* marcipánrépa

Elkészítés:

A répát pucold meg, mosd meg, és reszeld le nagyobb lyukú reszelőn. A tojást üsd egy tálba, keverd ki jól a cukorral, majd add hozzá az olajat és a répát. Egy másik tálban dolgozd össze a száraz hozzávalókat, tehát a lisztet, a szódabikarbónát, az apróra vágott diót és a fűszereket, majd forgasd a répás keverékhez.

Egy muffinsütőt bélelj ki kapszlikkal, és kanalazd bele a tésztát. Fontos, hogy ne töltsd teljesen tele, mert a süti jól megemelkedik. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 20-25 perc alatt. Teszteld a muffint tűpróbával, mielőtt kiveszed a sütőből. Szúrj az egyik tésztába hústűt vagy fogvájót. Amennyiben üresen húzod ki, elkészült.

Keverd simára a mascarponét a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd kend a muffinok tetejére. Még elegánsabb lesz, ha nyomózsák segítségével díszíted a sütit. A tetejére kerülhet marcipánból formázott répa is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések