A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pompás csokitorta áfonyával: nem csak szülinapra

Nem kell attól tartanod, hogy ez a csokitorta túlságosan émelyítő. A lágy ganache tökéletes a tészta bevonására.

A csokitorta minden alkalomra remek választás, évfordulókra, gyerekzsúrokra, de a hétvégi ebéd után is jólesik. Ha nem szereted a túl édes, vajas, nehéz változatokat, akkor ezt kóstold meg. Az alapja levegős tészta, amire könnyed, csokis, tejszínes krém kerül. A fanyar áfonya jó választás a tetejére.

Hozzávalók 16 szelethez:

A tésztához
* 20 dkg vaj
* 20 dkg cukor
* 16 dkg liszt
* 10 dkg étcsoki
* 6 db tojás
* 2 teáskanál sütőpor
* 1 csomag vaníliás cukor

A krémhez
* 20 dkg étcsoki
* 2.5 dl tejszín
* 3 evőkanál vaj

A tetejére
* 20 dkg áfonya

Elkészítés:

A tésztához a csokit olvaszd meg vízgőz felett. A vajat keverd habosra a cukorral. Egyesével add hozzá a tojások sárgáját és a vaníliás cukrot. Forgasd hozzá az olvasztott csokoládét, és dolgozd hozzá a sütőporral összeszitált lisztet. Végül óvatosan keverd bele a kemény habbá vert tojásfehérjét. Egy közepes méretű, kerek sütőformát vajazz ki, és egyengesd bele a masszát. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 35-40 perc alatt süsd meg.

A ganache-hoz a tejszínt melegítsd vízgőz felett, ha már forró, darabold bele a csokit. Amint felolvad, add hozzá a vajat, és jól keverd össze. A kihűlt tésztát vágd ketté, és töltsd meg a krémmel, majd vond be kívülről a csokival. Tedd a hűtőbe néhány órára, majd tálalás előtt halmozz rá áfonyát. 

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések