Nem kell attól tartanod, hogy ez a csokitorta túlságosan émelyítő. A lágy ganache tökéletes a tészta bevonására.
A csokitorta minden alkalomra remek választás, évfordulókra, gyerekzsúrokra, de a hétvégi ebéd után is jólesik. Ha nem szereted a túl édes, vajas, nehéz változatokat, akkor ezt kóstold meg. Az alapja levegős tészta, amire könnyed, csokis, tejszínes krém kerül. A fanyar áfonya jó választás a tetejére.
Hozzávalók 16 szelethez:
A tésztához
* 20 dkg vaj
* 20 dkg cukor
* 16 dkg liszt
* 10 dkg étcsoki
* 6 db tojás
* 2 teáskanál sütőpor
* 1 csomag vaníliás cukor
A krémhez
* 20 dkg étcsoki
* 2.5 dl tejszín
* 3 evőkanál vaj
A tetejére
* 20 dkg áfonya
Elkészítés:
A tésztához a csokit olvaszd meg vízgőz felett. A vajat keverd habosra a cukorral. Egyesével add hozzá a tojások sárgáját és a vaníliás cukrot. Forgasd hozzá az olvasztott csokoládét, és dolgozd hozzá a sütőporral összeszitált lisztet. Végül óvatosan keverd bele a kemény habbá vert tojásfehérjét. Egy közepes méretű, kerek sütőformát vajazz ki, és egyengesd bele a masszát. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 35-40 perc alatt süsd meg.
A ganache-hoz a tejszínt melegítsd vízgőz felett, ha már forró, darabold bele a csokit. Amint felolvad, add hozzá a vajat, és jól keverd össze. A kihűlt tésztát vágd ketté, és töltsd meg a krémmel, majd vond be kívülről a csokival. Tedd a hűtőbe néhány órára, majd tálalás előtt halmozz rá áfonyát.
További hírek:
- Megnyitották a turisztikai szezont a Tisza-tónál
- Elhunyt Fábián Gyula újságíró, a Magyar Rádió egykori munkatársa
- Polgárőrség: a határvédelem továbbra is kiemelt szempontja a lovas tagozatnak
- Új bortörvény készül
- Pénzügyi szakértő: nagy hatása lesz a készpénzforgalom visszaszorításában az azonnali banki utalásnak
0 Megjegyzések