
A mandulás almatorta már igazi klasszikus, ez az egyszerű, de mennyei variáció nem hiányozhat a repertoárodból.
Az alma olcsó, finom, mindig könnyű hozzájutni, és jobbnál jobb sütiket készíthetsz belőle. Ezt a tortát nem kell túlbonyolítani, igazi tejszínnel vagy vaníliaöntettel érdemes feldobni. A gyümölcsnek köszönhetően fantasztikusan puha lesz a tészta, és nem fog kiszáradni.
Hozzávalók:
* 50 dkg alma
* 25 dkg liszt
* 20 dkg cukor
* 18 dkg vaj
* 3 db tojás
* 0.5 dl tejszín
* 0.5 csomag sütőpor
* 1 csomag vaníliás cukor
* 1 teáskanál citromlé
* 1 teáskanál fahéj
* mandulaforgács
Elkészítés:
Az almát hámozd meg, távolítsd el a magházat, vágd fel ízlés szerint kisebb darabokra vagy gerezdekre, és locsold meg citromlével. Vegyítsd a lisztet, a sütőport és a fahéjat, egy másik edényben pedig keverd ki jól a vajat a sóval, a cukorral, majd egyesével dolgozd hozzá a tojásokat. Végül mehet hozzá a tejszín, a lisztes keverék és az alma.
Öntsd a tésztát vajjal kikent, liszttel megszórt, körülbelül 21 x 31 centis sütőformába, és szórd meg mandulaforgáccsal. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg 25 perc alatt. Langyosan vagy hidegen tálalva is kitűnő.
További hírek:
- Megnyitották a turisztikai szezont a Tisza-tónál
- Elhunyt Fábián Gyula újságíró, a Magyar Rádió egykori munkatársa
- Polgárőrség: a határvédelem továbbra is kiemelt szempontja a lovas tagozatnak
- Új bortörvény készül
- Pénzügyi szakértő: nagy hatása lesz a készpénzforgalom visszaszorításában az azonnali banki utalásnak
0 Megjegyzések