A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Plusz kocsikat állított szolgálatba az Országos Mentőszolgálat a koronavírus miatt

Minden megyében és a fővárosban is plusz kocsikat állított szolgálatba az Országos Mentőszolgálat, ezzel biztosítva a koronavírus-fertőzés gyanús esetek kórházba szállítását – írja a 24.hu.

Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában nyilatkozott. Kiemelte, hogy az OMSZ története során mindig fel volt készülve arra, hogy fertőző betegeket lásson el, és jelenleg is minden mentőautóban megtalálható az ehhez szükséges védőfelszerelés.

Hozzátette, hogy arra is felkészültek, hogy kórházba szállítsák azokat az embereket, akiknél felmerül a koronavírus-fertőzés gyanúja, ezért a fővárosban és minden megyében plusz kocsikat állítottak szolgálatba.

A szóvivő továbbá felhívta a figyelmet a higiénés szabályok betartásának fontosságára is, amelyek nemcsak a koronavírus, hanem az influenza és a nátha ellen is használatosak.

Hangsúlyozta: Magyarországon 250 éves múltra visszatekintő közegészségügyi és járványügyi szervezet dolgozik, van egy koordináltan működő magyar egészségügyi hálózat, illetve van egy erős kormányzati szándék a biztonság garantálására.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések