A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Brutális: emberbőrből készült fotóalbumot találtak egy lengyel piacon

Egy gyűjtő egy lengyel bolhapiacon bukkant rá egy világháborús fényképalbumra, mely náci fotókat tartalmaz, és a gyanú szerint az albumot egy náci haláltábor egyik áldozatának a bőrébe kötötték. A gyűjtő az albumot azonnal eljuttatta az auschwitzi múzeumba – írja az Index.

Az album borítóján fellelhető egy tetoválás, illetve emberi szőrzet is, a szaga pedig igencsak kellemetlen. Az auschwitzi holokausztmúzeumban megállapították, hogy az album az emberiség elleni bűncselekmény bizonyítéka.

A gyanú szerint az albumot a buchenwaldi koncentrációs táborban készítették. A táborparancsnok Karl-Otto Koch feleségéről, Ilse Koch-ról az a hír járta, hogy azokat a férfiakat, akiknek a tetoválását érdekesnek találta, megölette, a bőrükből pedig lámpaernyőt, asztalterítőt és albumokat készíttetett.

A nőt buchenwaldi boszorkányként is emlegették, a háború után életfogytiglani büntetésre ítélték. Azonban az emberi bőrkészítéssel kapcsolatos vallomásokat nem használta fel az ügyészség, mert nem találta igazoltnak őket.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések