A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Csenge családja attól tart, hogy a lányuk gyilkosa külföldre szökik

Az elítélt szökésétől tart a meggyilkolt K. Csenge családja! A félelem nem teljesen alaptalan, B. Rolandot ugyanis törvényileg semmi nem korlátozza, hogy repülőre üljön és elhagyja az országot.

Mint ismert, a férfit azért ítélték el, mert a halottnak hitt Csengét berakta az esőgyűjtőcsatornába, noha a vád eredetileg úgy szólt, hogy összeverte a fiatal lányt, majd így szabadult meg a testtől. A bírónő nem látta bizonyítottnak, hogy a fiú ölt, ezért gondatlanságot állapított meg, négy évre ítélve B. Rolandot, akit azonnal haza is engedett.

– Egyszerűen nem értem, legalább a lakhelyelhagyási tilalmat miért nem rendelt el. Akkor a rendőrségnek rálátása lenne a mozgására – mondta lapunknak Csenge családjának ügyvédje. – Az elítélt még fiatal, nem életszerűtlen a feltételezés, hogy külföldre szökik. A hatóság tagjai akkor sem tudnak semmit csinálni, ha a szemük előtt száll fel egy repülőgépre. Az ítélet nem jogerős, a férfi pedig 15 évet kaphat később – magyarázta dr. Lichy József. – A kirendelt szakértő kimondta, hogy nem lehet összetéveszteni, hogy valaki halott vagy még életben van. Hiába volt eszméletlen Csenge, attól még lélegzett, amit az elkövető is ellenőrizhetett volna. A pulzusáról már nem is beszélve, amihez annyi kell, hogy a csuklóját megfogja – tette hozzá Lichy József.

Csenge édesanyja megkereste a Magyarországi Nemzeti-Etnikai Kisebbségek Érdekvédelmi Egyesületét, mert igazságtalannak tartja az ítéletet.

– Békés demonstrációt tartunk március 28-án Miskolcon, a Hősök terén 15 órától – mondta lapunknak Száva Vince elnök. – Célunk, hogy soha többé ne születhessen ilyen enyhe ítélet. Csenge édesanyjával tartom a kapcsolatot, szegény asszony még mindig nagyon rossz lelkiállapotban van amiatt, hogy a gyilkos szabad emberként kisétált a bíróságról.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések