Hirdessen itt

Orbán Viktor: Lezárjuk a határokat, a rendezvényeket betiltjuk, háromkor zárnak az üzletek, éttermek

Magyarország határait lezárják a személyforgalom előtt, korlátozzák a boltok nyitvatartását, betiltják a rendezvényeket, a sportrendezvényeket zárt kapuk mögött lehet csak megtartani – jelentette be a komoly óvintézkedéseket Orbán Viktor napirend előtti felszólalásában a Parlamentben.

Közös cselekvésre, nemzeti összefogásra szólított fel Orbán Viktor miniszterelnök a koronavírus elleni védekezésben hétfőn napirend előtt az Országgyűlésben. A miniszterelnök hangsúlyozta, a legnagyobb esélyünk akkor van, ha összefogunk. A koronavírus-járvány kezelése hosszadalmas és nehéz lesz, az élet a következő hónapokban nem olyan lesz, mint megszoktuk - tette hozzá.

Orbán Viktor közölte, a következő hónapokban az egészségügyben és a rendfenntartás területén dolgozók munkája a legfontosabb. A kormányfő megköszönte a tevékenységüket, és azt kérte az emberektől, segítsék a munkájukat.

Határzár

Ezután bejelentette, hogy lezárják Magyarország határait a személyforgalom elől, az erről szóló nemzetközi egyeztetések folyamatban vannak. Magyarország területére a jövőben csak a magyar állampolgárok léphetnek be - jelentette ki a miniszterelnök.

Betiltja a kormány a rendezvényeket, sportesemények zárt kapuk mögött

Hétfő éjféltől a rendezvényeket általánosan betiltják, sporteseményeket zártkapuk mögött lehet legfeljebb megtartani, ha vállalják a szervezők- jelentette be a miniszterelnök.

Éttermek, kávézók, üzletek csak 15 óráig lehetnek nyitva

Bezárják a szórakozóhelyeket, mozikat, a kulturális intézményeknél látogatási tilalmat vezetnek be - tette hozzá a kormányfő. Az éttermek, kávézók, üzletek csak 15 óráig maradhatnak nyitva, kivéve az élelmiszerüzletek, drogériák, patikák - közölte.

Az egész magyar gazdaság bajba kerül

Az egész magyar gazdaság bajba kerül, de nem egy időben: vannak olyan ágazatok, ahol a baj már "bekopogtatott" - hangzott el beszédében. A kormányfő közölte: elsősorban a turizmus és a vendéglátás van bajban. Hozzátette, Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli minisztert kérte fel, hogy konzultáljon a már bajba jutott ágazatok képviselőivel, hogy gyors intézkedéseket hozhassanak. Orbán Viktor hangsúlyosan szólt a munkahelyek megvédésének szükségességéről, de elmondta azt is, hogy a járvány a költségvetést és a gazdasági terveket is felülírja. A büdzsét minden szinten újra kell tervezni, amelynek koordinálása a pénzügyminiszter feladata. A Magyar Nemzeti Bank elnökével is felvette a kapcsolatot az ügyben - közölte a miniszterelnök.

20200316 1115 Parlament, Orbán Viktor felszólalása

Orbán Viktor felszólalása


Minden összejövetelt halasszanak el!

A kormány azt javasolja, hogy a koronavírus-járvány miatt a családi eseményeken kívül minden más összejövetelt halasszanak el az emberek - mondta Orbán Viktor. A kormányfő hozzátette, az idős embereknek, szülőknek, nagyszülőknek azt üzenik: ők különösen ki vannak téve a járvány veszélyének, ezért kérik, legyenek rendkívül óvatosak. Ez a vírus rájuk nézve különösen veszélyes - hangsúlyozta a miniszterelnök.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések