A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Most érkezett: megtalálták az első koronavírus-fertőzött beteget

A kutatók még mindig vizsgálják a kínai Hupej tartományban az új koronavírus kialakulásának eredetét. Úgy tűnik, meg is találták, ki volt az első fertőzött beteg.

Mint ismert, az orvosok azt feltételezik, hogy a denevérek és a tobzoskák által terjedt át emberre az új típusú koronavírus. Ám a legfrissebb kutatás szerint nem minden megfertőződött beteg hozható összefüggésbe az állatokkal – írja a 24.hu.

A kutatók most úgy gondolják, megtalálták az első fertőzöttet, egy 55 éves beteget Hupej tartományban, aki 2019. november 17-én jelentkezett az orvosoknál. Ezt az esetet tartják a vírus első diagnosztizálásának, de nem tartják lehetetlennek, hogy vannak korábbi esetek is.

A Hupeji Tartományi Kórházban november 17. és december 15. között naponta előfordult, hogy öt újabb beteg is érkezett az új koronavírus tüneteivel. Az év végére körülbelül 180 fertőzött volt, de ekkor még nem minden esetben ismerték fel a koronavírust.

Az első hivatalos hírek a járvánnyal kapcsolatban majd csak december legvégén és január elején kezdtek érkezni, miután Csang Csicsian, a hupeji kórház osztályvezetője értesítette az új koronavírus felbukkanásáról az egészségügyi hatóságokat.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések