A rakott palacsinta igazi édes kényeztetés, amit a selymes házi krém tesz felejthetetlenné.
Varázsolj az egyszerű, csokis palacsintából mennyei, dekoratív tortát. Csak rétegezd egymásra a palacsintákat, és kend meg krémmel. Tálalás előtt érdemes betenni a hűtőbe egy-két órára, hogy a csoki megdermedjen. Éles késsel szeleteld fel úgy, mint a tortát.
* 2 db tojás
* 2 bögre tej
* 1.5 bögre szénsavas víz
* 2 evőkanál olaj
* 1 csipet só
* 1 evőkanál cukor
A krémhez
* 20 dkg étcsoki
* 4 dkg vaj
* 2 dl habtejszín
* 2 evőkanál cukor
A krémhez a habtejszínt öntsd egy lábosba, rakd hozzá a cukrot, és forrald fel. Húzd le a tűzről, majd tedd hozzá a kis darabokra tördelt csokit és a feldarabolt vajat. Keverd simára, kend a palacsintára, és rétegezd egymásra a tésztát. A maradék csokit csorgasd a tetejére, és díszítsd csokidarabokkal vagy kávészemekkel.
Varázsolj az egyszerű, csokis palacsintából mennyei, dekoratív tortát. Csak rétegezd egymásra a palacsintákat, és kend meg krémmel. Tálalás előtt érdemes betenni a hűtőbe egy-két órára, hogy a csoki megdermedjen. Éles késsel szeleteld fel úgy, mint a tortát.
Hozzávalók:
* 30 dkg liszt* 2 db tojás
* 2 bögre tej
* 1.5 bögre szénsavas víz
* 2 evőkanál olaj
* 1 csipet só
* 1 evőkanál cukor
A krémhez
* 20 dkg étcsoki
* 4 dkg vaj
* 2 dl habtejszín
* 2 evőkanál cukor
Elkészítés:
A tésztához a tojásokat üsd egy tálba, majd keverd ki jól a cukorral és a sóval. Részletekben add hozzá a lisztet, majd lassanként a tejet és a szénsavas vizet. Dolgozd simára a masszát, a végén pedig öntsd hozzá az olajat. Pihentesd 20-30 percig, majd serpenyőben, kevés olajon süsd ki a palacsintákat.A krémhez a habtejszínt öntsd egy lábosba, rakd hozzá a cukrot, és forrald fel. Húzd le a tűzről, majd tedd hozzá a kis darabokra tördelt csokit és a feldarabolt vajat. Keverd simára, kend a palacsintára, és rétegezd egymásra a tésztát. A maradék csokit csorgasd a tetejére, és díszítsd csokidarabokkal vagy kávészemekkel.
0 Megjegyzések