A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Különösen veszélyes vadmacska befogásához riasztották a tűzoltókat

Befogása közben támadt rá a vadmacska a két tűzoltóra.

Több nyomozás során is szóba került az az ingatlan, ami a Brüsszeltől nem messze lévő Schaerbeek városában található. Végül a helyi önkormányzat engedélyével a rendőrség házkutatást tartott a lakásban, ám arra nem voltak felkészülve, amit ott találtak. A házat egy szabadon engedett vadmacska őrizte – írja a 444.

A szervál egyébként egy Afrikában őshonos vadmacskafajta, ami különösen agresszív, noha kis termetű. Az állat láttán a hatóságok értesítettek a tűzoltókat, akik a helyszínen megkísérelték a befogását

A szervál nem hagyta magát egykönnyen, tönkretett egy befogóhálót, sőt, két tűzoltóra is rátámadt, megsebesítve őket, míg végül sikerült elfogniuk. Biztonsága érdekében az állatott a limburgi vadállatmenhelyre vitték.

Egyelőre a szakértők nem tudják, hogyan és miért tartották fogva a kistestű ragadozót a házban, de a menhely közleménye szerint egyre többször fordul elő, hogy vadmacskaféléket tartanak házi kedvencként.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések