Hirdessen itt

Minden eddiginél izgalmasabb lesz a Fed-kupa Budapesten rendezett döntője: itt a csoportbeosztás

Az 57 éves múltra visszatekintő Fed-kupa 2020-ban újabb mérföldkőhöz érkezett. A verseny új szisztéma szerint kerül megrendezésre , ami még izgalmasabbá teszi a párharcot, emellett pedig a Davis-kupa döntőjével azonos pénzdíj, 18 millió dollár is illeti majd a női teniszezőket.

A tizenkét csapat hat napon keresztül méri majd össze tudását Budapesten az elképesztő dicsőséggel járó Fed-kupáért. Az idei döntő lesz az első, amit az új rendszer szerint bonyolítanak le, úgyhogy biztosan érdemes lesz figyelemmel kísérni a változásokat.

2019-ben 108 ország indult neki a sorozatnak, különböző zónákra és osztályokra bontva, amelyek mérkőzésről mérkőzésre egyenes kieséses rendszer szerint jutottak tovább, vagy búcsúztak el a versenytől. Az így kialakult világcsoportban a legjobb nemzetek versengtek, ők pedig negyeddöntőkön és elődöntőkön át juthattak a döntőig.

A sorozat legeredményesebb tagja az Egyesült Államok, a nemzet csapatai 29 döntőt vívtak, ebből 18 alkalommal nyertek. Őket követik a csehek, akik 11 első helyezéssel a képzeletbeli dobogó második fokán találhatják magukat. Érdekesség, hogy a néhai Csehszlovákia csupán egyszer járt úgy a Fed-kupa döntőjében, hogy nem ők nyerték végül a finálét.

Idén a világcsoport döntőjét Budapesten rendezik meg. A 2020-as döntő 12 résztvevője között szerepel az előző döntő két csapata, vagyis Franciaország és Ausztrália, a szabadkártyás Csehország, valamint a házigazda Magyarország. Bejutottak még a kvalifikációs csoportkör győztesei is: az Amerikai Egyesült Államok, Oroszország, Fehéroroszország, Németország, Spanyolország, Svájc, Belgium, és Szlovákia.

A budapesti Fed-kupa döntőn összesen 18 millió dollárnyi pénzdíjat osztanak majd ki, ebből 12 millió jut a játékosoknak, 6 millió pedig a nemzeti szövetségeknek. A sportág történetében pedig először lesz megegyező összedíjazása a női és a férfi csapatversenynek.

A Fed-kupa döntő csoportjai:
A csoport: MAGYARORSZÁG, Franciaország, Oroszország
B csoport: Ausztrália, Fehéroroszország, Belgium
C csoport: Egyesült Államok, Spanyolország, Szlovákia
D csoport: Csehország, Németország, Svájc

Fed Cup by BNP Paribas

Arantxa Sanchez Vicario and Conchita Martinez lead the pack A reco... rd 72 wins across singles and doubles for Sanchez Vicario included the formidable partnership with Conchita Martinez, who also compiled 68 victories in Spanish colours! Here is their Fed Cup winning moment from 1998...



További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések