A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Koronavírus - rendkívüli szigorítások Ausztriában: felszólították az embereket, vonuljanak házi karanténba

Jelentősen korlátozzák Ausztriában az emberek mozgását az új koronavírus-járvány megfékezése érdekében: ma felszólították az osztrákokat, hogy vonuljanak házi karanténba, megtiltották az öt embernél népesebb összejöveteleket, és tovább korlátozták azon országok számát, amelyeknek az állampolgárai az országba léphetnek.

Az intézkedések hétfőn lépnek életbe, keddtől zárva tartanak az éttermek, és további korlátozások is várhatóak - közölte a kormányszóvivő. Felkérjük az osztrákokat, szigeteljék el magukat - áll a Sebastian Kurz kancellár hivatala által kiadott közleményben. Ez azt jelenti, hogy csak a velük együtt élő emberekkel tartsanak fenn társas érintkezést. Az embereket kérik, lehetőség szerint csak a halaszthatatlan munkavégzés, a szükséges élelmiszerek beszerzése és mások segítése céljából hagyják el a lakásukat.

Csak az öt főt nem meghaladó létszámú rendezvények, összejövetelek megtartása engedélyezett. A korlátozást a hatóságok ellenőrizni fogják, a nagyobb létszámú csoportban összeverődő embereket - akár egy játszótéren is - a rendőrök fel fogják szólítani, hogy menjenek haza.

Ráadásul büntetnek is, ha nem az utasítás szerint cselekednek. Az ORF állami televízió hírei szerint a tilalmak megszegőire 2180 euróig terjedő (736 ezer forint) közigazgatási bírságokat szabhatnak ki.

Ausztria emellett a beutazási tilalmi listára felvette Nagy-Britanniát, Hollandiát, Oroszországot és Ukrajnát is, és keddtől leállítja az ezekből az országokból érkező légijáratokat. Ausztria korábban a Svájcból és Olaszországból érkezők előtt zárta le a határait, hétfőtől a legtöbb üzlet - kivéve az élelmiszerboltokat és a gyógyszertárakat - zárva tart. Ausztriában a megbetegedések száma elérte a 800-at, hat ember meggyógyult, egy meghalt, a tesztet 8100 embernél végezték el.
 
További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések