A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Koronavírus: Madridban megrohamozták a boltokat, miután bejelentette a kormány a rendkívüli intézkedéseket

Spanyolországban egy nap alatt megduplázódott a koronavírus-fertőzötteinek száma, mostanra már meghaladta az 1600-at. 35-en veszítették életüket eddig (2020.03.10-i adat, 15:56-kor).

Hétfőn a spanyol egészségügyi miniszter bejelentette, hogy felfüggesztik az oktatási intézmények működését szerdától két hétre a madridi autonóm közösség területén, valamint két baszkföldi városban a koronavírus-fertőzés terjedésének megakadályozása érdekében.

A több mint háromezer intézményt, mintegy 1,5 millió diákot és 120 ezer tanár érintő oktatási korlátozás mellett a régió egészségügyi intézményeiben elhalasztják az előre beütemezett, nem sürgős műtéteket és vizsgálatokat. Az intézkedéseket két hét múlva felülvizsgálják, és ha szükséges, meghosszabbítják. A baszk kormány tájékoztatása szerint területükön összesen 63 ezer óvodás és iskolás gyereket, valamint egyetemi tanulókat érint az intézkedés.

Az egészségügyi miniszter beszámolt arról, hogy a madridi tartományban, valamint a baszk fővárosban, Vitoriában, illetve Labastida településen javasolják a munkáltatóknak, hogy ahol csak lehet, tegyék elérhetővé a távmunkát, a rugalmasabb munkaidőt és munkabeosztásokat. Az emberek rögtön meg is rohamozták a boltokat: kígyóznak a sorok a kasszáknál, kiürítették a készleteket, üresek a polcok.

Ma már bejelentették, hogy Spanyolország szerdától két héten át nem fogad Olaszországból érkező utasszállító repülőgépeket - így döntött a spanyol kormány keddi ülésén Madridban.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések