A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Koronavírus-járvány: Belgiumban is meghalt egy fertőzött beteg

Már Belgiumban is meghalt egy ember a koronavírus miatt.

Az indonéziai egészségügyi minisztérium egyik munkatársa, Ahmed Jurianto közlése szerint egy ember belehalt az új típusú koronavírus okozta tüdőgyulladásba. Az 53 éves nő külföldi állampolgár volt. Indonéziában jelenleg 26 fertőzött van.

A 24.hu információi szerint Belgiumban is meghalt az első, újfajta koronavírussal fertőzött beteg. Maggie de Block belga egészségügyi miniszter szerdai közleményében elárulta, hogy az áldozat egy 90 éves férfi.

Maga a koronavírus-járvány ismét felütötte a fejét Vietnámban, az ország egészségügyi minisztériuma ugyanis 35 fertőzöttről adott hírt, akik a vírust valószínűleg egy, az Egyesült Királyságból érkezett repülőgép révén hurcolták be.

A Vietnam Airlines London és Hanoi között közlekedő járatáról 13 brit és vietnami utasnak lett pozitív a tesztje. Ők Európa több országában, köztük Olaszországban is jártak. Vietnamban február végén jelentették be az örömhírt, hogy az országban lévő 16 fertőzött beteg meggyógyult, így azonban újabb probléma szakadt a nyakukba.

Hétfőn Hanoi felfüggesztette nyolc európai ország – Németország, Franciaország, Finnország, Norvégia, az Egyesült Királyság, Svédország, Spanyolország és Dánia – állampolgárainak vízummentességét.

Az aggasztó hírek miatt több ország utazási korlátozásokat vezetett be.

Tajvan 361 állampolgárát helyezte karantén alá, miután evakuálták őket a járvány kiindulópontjának számító, közép-kínai Vuhanból. Ennek ellenére nem minden tajvani állampolgárt elszállítani a kínai városból, mivel néhányan megtagadták, hogy teszteljék őket. Tajvanon a fertőzöttek száma mostanra elérte a 48-at. Közülük egy beteg elhunyt, 17-en viszont meggyógyultak.

A helyzet Ausztráliában is fokozódik, Scott Morrison miniszterelnök sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy megtiltja a beutazást a nem ausztrál állampolgárok számára Olaszországból az új koronavírus okozta fertőzés miatt, az onnan visszatérő ausztrál állampolgároknak pedig 14 napos karanténba kell vonulniuk.

Emellett 2,4 milliárd ausztrál dollár (462 milliárd forint) értékű egészségügyi csomagot is bejelentett, amellyel finanszírozzák a teszteléseket, illetve az idős és bennszülött állampolgároknak nyújtanak belőle segítséget. Ausztráliában a járványnak mostanra több mint 100 fertőzöttje és három halálos áldozata van. Greg Hunt ausztrál egészségügyi miniszter szerint már 20 000 emberen végezték el a tesztet.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések