Hirdessen itt

Koronavírus: így óvhatjuk meg a járványtól az időseket

Lehetőség szerint ne menjenek postára, hivatali ügyeket intézni, illetve ne vigyázzanak az unokákra a koronavírus-járvány idején az idősek – ezt tanácsolta Bense Tamás orvos. A koronavírus-fertőzés kifejezetten az idős emberekre, krónikus betegekre veszélyes, rájuk kell a legjobban vigyáznunk ebben az időszakban.

– Az idősebb korosztály fogékonyabb leginkább a halált okozó szövődményre, ezért csak akkor menjenek gyógyszertárba, boltba, ha nagyon szükséges. Inkább fiatalabb, életerős családtagjaikat kérjék meg, hogy vásároljanak be nekik. Levegőzni természetesen fontos, így reggel a ház körül lehet tenni néhány kört, de akkor is inkább vegyenek fel maszkot, jelezve, hogy nem szeretnének szorosabb kapcsolatba kerülni másokkal – tanácsolta az orvos. Bense szerint ilyenkor a legjobb, ha telefonon, interneten intéznek el minden ügyes-bajos dolgot.

– A fiataloknak legyen gondja az idősebbekre, hívják fel őket naponta többször, kérdezzék meg, mire van szükségük. Fontos emellett, hogy ne bízzuk az iskolából, óvodából hazatért gyerekeket a nagyszülőkre, hiszen akár az influenzát is átadhatják, amire aztán főleg nincs most szüksége a veszélyeztetettebb korosztálynak – vélekedett a szakember. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések