A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Komoly leépítésekre készül a Wizz Air a koronavírus-járvány miatt

Legkevesebb húsz százalékkal csökkenti kapacitását és több szakterületen is leépítést jelentett be dolgozóinak a Wizz Air - tudta meg a Magyarhang.org.

A portál a fapados légitársaság vezérigazgatójának hozzájuk is eljuttatott belső levelére hivatkozva írja, hogy a cég az április-júniusi negyedévben számol jelentős a vállalat történetében példátlan mértékű visszaeséssel. Váradi József reménykedik abban, hogy júliustól újra visszaáll minden a régi kerékvágásba.

A Magyarhang.org információi szerint cég vezető tisztségviselőinek körében 17 százalékos leépítés már megtörtént: a korábbi 46 helyett 38-an maradnak a Wizzair állományában. Azonnali hatállyal felmondták továbbá a hallgatói és gyakornoki szerződéseket, felfüggesztik a pilóták és egyéb szakemberek toborzását, a bérkompenzációt törlik, illetve fizetés nélküli szabadságot kínálnak állományban maradó alkalmazottjaiknak.

Több Budapestről induló járatot felfüggesztenek ideiglenesen, köztük az összes Olaszországba, illetve Tel-Avivba és Eilatba tartó járatot is.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések